Een idee & vuurtje dat in sneltempo een passie werd….

Wat begon als een idee tussen verschillende Chefs is in sneltempo uitgegroeid tot een ambitieuze bende die een uniek concept in de streek organiseert: “Chefs For Charity Dendermonde” – Culinair Dendermonde Kookt @Hangar 43.
Op Paasmaandag organiseren we een Charity event waarbij de opbrengst naar een regionaal goed doel gaat.
Voor editie van 2019 was er gekozen voor VZW Eindelijk, projecten NAH,  een therapeutisch dagcentrum voor de opvang, begeleiding en de revalidatie van personen met een niet-aangeboren hersenletsel. 
Eind 2019 werkten ze ’t Eigennest af zodat ook patiënten zelfstandig kunnen wonen bij het dagcentrum bij de start van 2020. Onze schenking ging integraal naar de gemeenschappelijke ruimtes van dit project.
Voor de editie2020” gingen we op zoek, tussen de vele mooie goede doelen, naar 2 projecten waar we de meest dringende noden willen vooruithelpen. Rode Kruis – afdeling Dendermonde & VZW Blijdorp.  Helaas heeft COVID onze plannen in 2020 doorkruist & was er geen groots event.

Maar stilzitten in uitdagende tijden is niets voor deze groep chefs & dames.
Doorheen de Covid periode van hebben we diverse gratis maaltijden voorzien voor al de medewerkers van St-Blasius Dendermonde & de Dendermondse rusthuizen. Goed voor meer dan 2800 gratis maaltijden om de zorgsector te steunen in deze moeilijke periode.

Aangezien er niet direct beterschap in zicht is hebben we beslist om op 1 & 2 mei 2021 een take-away editie te organiseren voor VZW Blijdorp. Zo hopen we ongeveer 7.000 euro te verzamelen!